Ett år av magiskt tänkande

Ett år av magiskt tänkande

Boken Ett år av magiskt tänkande skriven av Joan Didion handlar om författarens erfarenhet av att sörja sin mans död och hantera den efterföljande sjukdomen och dotterns död. Boken är en kraftfull och personlig skildring av sorgens olika stadier.

Det är också en öppenhjärtig inblick i författarens eget liv och hur hon hanterar förluster. Boken har hyllats för sin ärlighet och insikt i människans villkor. Det är en gripande och tankeväckande läsning som kommer att stanna kvar länge efter att du har läst den.

Det är en bok som ger insikt i hur vi människor hanterar de tunga känslor som alla känner när vi står inför mötet med döden.

Boken erbjuder även läsarna en omfattande inblick i processerna som pågår runt de personer som sörjer den avlidne. För det är en svår tid för de som sörjer och de har många stora uppgifter att ta sig an under en kort tid efter att deras älskade har avlidit.

Själva processen med att planera en begravning när man befinner sig i avgrunden av sorg kan för de flesta kännas övermäktig. Det är därför tur, som även författaren tar upp, att det finns personer i ens närhet som kan stötta en. Samt att även den begravningsbyrå som man väljer att arbeta med är tillräckligt erfaren för att förstå hur dessa situationer faktiskt påverkar de som befinner sig i sorg.

Boken ger läsaren en inblick i sorgens alla stadier, från den första chocken av själva förlusten till den slutliga acceptansen av döden. Författaren utgår från sina egna personliga erfarenheter för att ge läsarna stöd och vägledning genom en av de svåraste perioderna i deras liv.

Boken finns tillgänglig hos olika återförsäljare på nätet och i fysiska butiker. Boken har rekommenderats till oss av Fenix Begravningsbyrå Malmö.