Hantera döden

Hantera döden

Jakob Ratz Endler är författaren till denna handbok, Hantera döden. Här vill författaren främja ämnet döden, där det främsta målet är att få fler och fler att både våga prata om och tänka på döden mer. Vi alla vandrar trots allt samma väg, och en dag ska både du och jag själva ge hän för livets sista andetag. Att prata om döden borde därmed inte vara så konstigt.

För många är det dock det. Döden är något man sällan pratar om, och inte heller något man gärna pratar om. Men varför är det så? Varför pratar man inte om döden mer? Det må vara en sorglig och skrämmande tanke att vi alla någon dag ska dö, men samtidigt är det något av det mest naturliga som finns. 

Och så är det också, att ju mer vi pratar om döden och om vad som händer när vi dör desto mer förberedda blir vi på det, och desto lättare och mindre läskigt kan det alltså kännas. Jakob Pratz Endler, som själv varit med många patienter innan och när de dör, beskriver på ett sakligt men varmt sätt hur det kan se ut.

Bokens innehåll 

I samband med hans beskrivande – där han talar om egna erfarenheter som läkare och det han fått uppleva i både operationssalar, i akutrum och i diverse samtal med anhöriga och patienter – går han även igenom hur vi själva kan göra för att förbereda för både oss själva och för sina nära anhöriga inför döden. I boken finner du även svar på viktiga frågor.