Modet att ingenting göra

Modet att ingenting göra

Boken Modet att ingenting göra är en bok skriven av Lars Björklund. Sen han valde att släppa boken år 2016 har sålts i över 15 000 exemplar och köps fortfarande av flera tusentals läsare varje år. De som köper denna känna sig hoppfulla och lättade, då boken är just det; en hoppfull bok som uppmuntrar läsaren till att visa att man finns där för ens nära och kära som går igenom en tuff period. Det exempelvis efter bortgången av en nära anhörig. 

I boken kommer du bland annat få tips på vad du kan säga när du inte känner att ord längre räcker till, samt vad du kan göra om du inte känner att det finns tillräckligt mycket tröst att ge. När det helt enkelt inte känns som att det vare sig finns något att säga eller göra. 

Lars Björklund vill genom denna bok tala för att det sällan är vare sig orden eller handlingarna som räknas i de tuffa tiderna, utan då är det närvaron och omtanken som är viktig. Därav namnet Modet att ingenting göra – med närvaro och bekräftelse kan man komma väldigt långt då man vill trösta, uppmuntra och skapa hopp hos de som sörjer.

Om författaren

Lars Björklund har själv arbetat som sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset i Uppsala under många års tid. Detta gör han dock inte längre, utan är i dagsläget själavårdare och präst på Sigtunastiftelsen. Han föreläser även en hel del runt om på olika platser i landet, där han ofta talar om just detta; hur man hittar modet i att ingenting göra.