När du en gång är borta

När du en gång är borta

Har någon av dina föräldrar nyligen gått bort? Känner du att du skulle vilja få hjälp att bearbeta och ta dig igenom den sorg som du nu känner? Då vill vi tipsa dig om att läsa boken När du en gång är borta

Boken är skriven av själavårdaren och pastorn Liselotte J Andersson, och beskriver den väntade, men samtidigt så otroligt påtagliga och påfrestande, sorgen som infinner sig när en förälder dör. Trots att vi alla är medvetna om att det någon gång kommer ske så blir det sällan särskilt smärtfritt när det väl händer. 

Många upplever en känsla av övergivenhet, och ställer sig ofta frågan om varför. Varför skulle just du lämna mig, och oss? Varför skulle det hända just nu, och just så? Samtidigt som det för de allra flesta är mycket ledsamt att förlora en förälder så är det också väntat att gamla människor någon gång går bort. Det gäller alltså då även våra föräldrar.

Det som Liselotte vill få fram med hennes bok är att oavsett hur väntat eller oväntat bortgången var, när det skedde och av vilken anledning det skedde så är det viktigt att man ger sig själv tid att läka sina sår. Ger man sig den tiden kan bortgången av en förälder så småningom påbörja en ny era av sitt liv, på både gott och ont.